Obavijest stanovnicima Općine Donji Lapac

Poštovani stanovnici Općine Donji Lapac,

 

s obzirom na trenutnu situaciju u svijetu uzrokovanu novim koronavirusom COVID-19, još jednom naglašavamo da pratite najnovije informacije i preporuke te da postupate u skladu s njima, a možete ih pronaći na sljedećim web stranicama:

– https://www.koronavirus.hr

– https://www.hzjz.hr

– https://zdravlje.gov.hr

 

U slučaju da primijetite simptome bolesti kod sebe ili bliskih osoba, javite se ZZJZ Ličko-senjske županije na broj 091 504 49 17. Građanima je na raspolaganju i info telefon za pružanje psihološke pomoći na broj: 0800 11 88.

Otvorena je i linija Pozivnog centra na temu koronavirusa 113 koja je građanima dostupna svaki dan od 7 do 22 sata. Na upite odgovaraju epidemiolozi i drugi stručnjaci.

 

Javiti se možete i načelniku Stožera civilne zaštite Općine Donji Lapac na broj 098 9801 033 te djelatnicima Općinskog društva Crvenog križa Donji Lapac na broj 053/765-117.

Nemojte sami odlaziti liječniku bez prethodne telefonske provjere!

Također napominjemo da se držite preporuka kada su u pitanju osobni kontakti te međusobna udaljenost za vrijeme razgovora s drugim osobama. Prilikom kupovine nužnih potrepština poštujte pravila objekata u kojima se nalazite. Pravila su vidljiva na ulazima i vratima svih objekata te ih pročitajte prije ulaska. Da bi se izbjegla veća okupljanja i ostvarivanje kontakata, za vrijeme trenutne situacije zatvorena su i igrališta za djecu.

Čuvajući svoje zdravlje čuvate zdravlje drugih, posebno ugroženih skupina, a to su starije osobe i kronični bolesnici!